06 - 3033 9055 secretaris@sern.nl

IDA Award

l
14 maart 2024
Nijkerk, Hart van Holland
Jan Kuipers
Sinds 1997 jaarlijks

INCI-DETAR Award

SERN kan éénmaal per jaar de IDA (INCI-DETAR) Award toekennen aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de security.

De IDA 2024 is op donderdag 14 maart 2024 in Nijkerk tijdens het VEB event door SERN uitgereikt aan de heer Jan Kuipers, voorzitter van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven.

Jan Kuipers heeft zich niet alleen ontwikkeld tot een technisch beveiliger van excellent niveau, maar die zijn kennis ook veelvuldig gedeeld heeft met anderen, zodat ook die zich tot een uitstekend professional konden ontwikkelen.

Vraagstukken worden alleen maar groter en complexer, door samenwerking kan dit worden opgelost. Samenwerkingsvormen zijn belangrijk zo ook het verder ontwikkelen van de Publieke en Private Sector. Taken die particuliere beveiligingsorganisaties doen in het private terrein, kunnen zij volgens onze genomineerde ook uitoefenen in het publieke domein, aldus Jan.

Jan Kuipers is al meer dan 45 jaar actief in de technische beveiliging, gestart als technicus van beveiligingssystemen en opgeklommen van vestigingsmanager, regiomanager tot directeur van een groot beveiligingsbedrijf en sinds 15 jaar eigenaar van zijn eigen beveiligingsbedrijf (daar is hij vorig jaar mee gestopt). Door de mooie loopbaanontwikkelingen die hij heeft doorgemaakt, is te zien dat de doorlopende leerlijn fysieke beveiligingsopleidingen zeker van toepassing is voor deze persoon.

Inmiddels geeft hij al ruim 9 jaar leiding aan een vereniging, die zich eveneens inzet om het vakgebied verder te professionaliseren en kwaliteit te stimuleren en te borgen. Hij heeft ook in samenwerking met Techniek Nederland en de Federatie Veilig Nederland het initiatief genomen om enkele jaren geleden het FireSafety & Security Event te organiseren, wat inmiddels zeer succesvol is gebleken. Ook hier geldt weer dat netwerken en samenwerken centraal staat. Genoeg reden om hem te verrassen met de uitreiking van de IDA 2024 bestaande uit een certificaat en een cheque.

www.beveiligingsnieuws.nl

IDA 2024